Utmanande spel

Övning ger färdighet är ett ordspråk man ofta hör yttrandes då man pratar om att överkomma en utmaning. Det är förvisso sant men om du tränar utan utmaning så blir man aldrig bättre. Det har under de senaste åren dykt upp mer och mer spel som stuckit ut i mängden. Speciellt inom Fantasy genre. Titlar som Dark souls, Bloodborne och Dragons dogma erbjuder dig som spelare en möjlighet att testa dina färdigheter. I spelen så uppmanas du att vara noggrann, taktiskt och kalkylerande i dina anfall och försvar mot de olika monster och andra varelser.

Spelernas koncept är att varje motståndare är kapabel till att döda dig om du som spelare inte är försiktigt och vaksam. Men med list och rätt färdighet kan du vända på alla slag till din fördel. Det är ungefär som berättelsen om David och Goliat.

I Dragons Dogma till exempel så möter man ofta större grupper av banditer, varger eller liknande varelser och de är svaga ensam men tillsammans kan de bli ett riktigt problem. Under spelets gång möter du även större fiender som Chimaira, Gripar, Cycloper m.m. Dessa är lite som en boss med mer liv och kräver mycket för att ta ner.