För dig som tränar styrkelyft

Ser du en stång med tunga vikter och tänker först och främst på att gå fram och lyfta upp den, då bör du läsa vidare. När det kommer till tung träning finns det inget viktigare än säkerhet. Något annat viktigt att tänka på är utrustning av högsta kvalitet och rätt kvalitet av kosttillskott.

Olika sätt att öka prestationen

Det finns många olika skydd för att undvika exempelvis ryggskador, ledskador och dylikt. Om du till exempel använder bra lindor av hög kvalitet får du både bättre komfort och stöd.

Ett annat viktigt redskap vid tyngdlyftning du bör tänka på är ett lever belt. Det hjälper till och ger dig den där lite extra kraften för att kunna lyfta ännu tyngre. Dessutom ger ett lever belt även stöd till ryggen och din ryggrad tar inte lika mycket stryk. Läs mer här.

Träning på gym innebär också att du behöver tänka extra på hygien.

Att du håller rätt kost är minst lika viktigt, med bra protein- och kosttillskott kan du tillsammans med din träning få ett snabbare resultat vilket också motiverar mer till att fortsätta.

Slå ihop bra träningsutrustning, kost och korrekt utförda, kontrollerade övningar med konsekvent träning så kan du snart spegla dig i önskvärda resultat.