Ta hand om dina fötter

Fötterna är en kroppsdel som vi kanske ofta glömmer att ta hand om. Vi trycker ner dem i ett par skor och säger åt dem att gå flera kilometer. Men även fötterna vill bli väl omhändertagna för att må bra. Här är ett par exempel på vanliga fotbesvär och vad du kan göra för att hjälpa fötterna.

Hallux valgus

Det är många som får problem med att stortån vinklas sett inåt. Då brukar det förr eller senare bildas en knöl vid sidan av foten där stortån går ihop med resten av foten. Denna kan göra ont och kan behöva opereras för att bli bra. För att förhindra att tån vinklas snett och att det bildas en knöl finns olika produkter som hjälper tån att hålla sig rak. Här kan du läsa mer om hallux valgus.

Hälsporre

Om du ofta får ont i hälen kan du ha drabbats av hälsporre. Då får du ont i den breda och tjocka senan som färser under hälen när du går eller springer. Ibland bildas en påbyggnad av benet på undersidan av hälen som ser ut som en sporre. Läs mer om detta här. För att avlasta hälen finns olika inlägg att använda sig av.

 

Här kan du hitta något som kan hjälpa mot dina fotbesvär.