Tips på sportspel

Spel som bygger runt sport har alltid varit populära. Till och med det första dataspelet någonsin kan anses påminna om pingpong och fick därmed namnet Pong. Hur ser det ut på marknaden idag? Vilka spel borde du testa för att få din sportdos?

ManagerZone

ManagerZone har ett lite annorlunda upplägg där du inte styr spelarna på planen, du är deras manager och sköter allt runt omkring matcherna. Det finns som fotboll- och hockeyversion. Som manager är det upp till dig att köpa in rätt spelare, välja vilka positioner de passar bäst i, se till att ni har en bra arena att spela i och marknadsföra laget. Till din hjälp finns ett stort forum med spelare från hela världen som kan hjälpa till och bli dina största rivaler på planen eller hockeyrinken. 

FIFA 19

Vi kan ju inte prata om sportspel utan att skriva några rader om det populäraste fotbollsspelet som finns. FIFA kommer ut med en ny version av spelet varje år och det följer utvecklade noggrant och kommer med egna innovativa speltekniker. FIFA 19 har en bra story att spela samtidigt som du kan logga in online och spela kupper och enstaka matcher mot andra spelare på samma server. 

NFL 19

Gillar du vanlig fotboll kan du passa på att testa amerikansk fotboll också! Madden NFL 19 följer den klassiska historien om en pojke i Texas som visar talang, genom hårt arbete klättrar han till toppen av ligan och göra sina föräldrar stolta. Spelet har inte funnits som PC-variant sedan 2008 så för dem som spelar exklusivt dataspel är det här goda nyheter. Ni kan äntligen få se hur långt spelet har kommit sedan senaste utgåvan.