Spela med andra

Ända sedan man började spela i arkadhallar så har man kunnat spela med andra. Skillnaden mellan då och nu är att idag utvecklas spel med specifikt syfte för att spela med andra. Det finns idag lite olika typer av sällskapsspel. Allt ifrån att man ska samarbeta till att man bara spelar för att uppleva något större i ett MMO. Det är dock självklart att man inte behöver spela med någon i multiplayer spel, det finns gott om spel som låter dig spela med andra fast emot varandra. Spel som Call of Duty kan ha lägen där oavsett vilket lag man börjar på så spelar man i ett alla-mot-alla.

Under tidens gång så har spel-industrin utvecklat mer och mer samarbetsinriktade spel som till exempel FORCED som behöver ett fokus på lagarbete. För några år sedan kom spelet Journey ut och det fokuserar kring samarbete genom interaktion utan ljud. Spelet gör det intressant genom att man behöver samarbeta med främlingar men man har inget sätt att prata med sina medspelare.

Att spel i allmänhet är roligt är ju förstått men själva kärnan i att spela med andra är att det blir roligare, spel som är bra exempel på detta är Borderlands 2, du får spela som en av flera karaktärer som är unika på sitt sätt. Du kan spela det tillsammans med upp till tre vänner plus dig själv och spelet tillåter en hel del galenskap.