Positivt att spela spel

Under många år har det varit kritiskt till att videospel kan vara bra, ofta får man höra saker som att det skapar våld hos unga och inte bidrar till något kreativt eller produktivt. Samtidigt så har man sagt exakt samma sak om våldsamma filmer och TV. Hela denna diskussion har man kunnat spåra hela vägen tillbaka till den Victorianska erans opera då man använde röda tygstycken för att dramatisera blod. För vi alla vet att Operan förstör våran ungdom.

Det finns fördelar med att spela, allt handlar om vad du vill fokusera på. Vill du till exempel ha något som snabbare reflexer så kan FPS spel vara bra träning. Oftast i de spelen så händer det tonvis med saker och du har oftast mindre än en eller två sekunder på dig att fatta beslut. Kombinera detta med FPS spel som låter dig spela kooperativt så kommer man att lägga en god grund för laganda och samarbete.

Andra fördelar kan man finna i spel som går under management genren. Dessa spel låter spelaren oftast ta en roll där de ska sköta något ekonomiskt och planera. Utöver spel som blivit nämnda hittills så kan man enkelt också säga att det finns spel som kan lära spelaren mer om andra saker som är bra att kunna. Exempelvis så har vi spelet Democracy 3 som kan vara ett bra och interaktivt sätt att lära en person hur demokrati och politik verkligen fungerar.