Mer spel för pengen

För att sticka ut från mängden så lockar spelbolagen med olika typer av bonusar, vilket är bra för den som vill spela. Men det är också viktigt att förstå hur bonusen fungerar om man vill få ut det mesta möjliga ur sin bonus. 

Oddsbonusar är ofta indelade i flera delar, och de kan se väldigt olika ut. Man gör bäst i att läsa det finstilta innan man gör någon insättning, men man kan också ta hjälp av till exempel 1x2.se som sållat bort usla villkor och istället listar de bästa bonusarna för odds och betting man kan hitta. 

En del spelsajter använder så kallad matchningsprocent, vilket innebär att de matchar x procent av din insättning. Alltså, om en sajt erbjuder 150% matchingsprocent och du sätter in 400 kronor så sätter spelbolaget in 400 * 150%, det vill säga 600 kronor, och då har du totalt 1000 kronor att spela för. 

Detta är givetvis kombinerat med restriktioner, ofta med ett bonustak. Då kan erbjudandet se ut "200% upp till 500 kronor". Detta innebär du maximerar bonusen genom att sätta in 250 kronor. Spelbolaget går då in med 250 * 200%, alltså 500 kronor (som är det maximala bonusbeloppet i exemplet), och du har 750 kronor att spela för. 

För att systemet ska bli hållbart för spelbolaget så måste de skydda sig från att kunderna registrerar sig på sajten, gör en insättning och sedan omgående ta ut pengarna. Detta skulle vara en ren förlust för spelbolaget, och man har då gjort en vinst utan att spela. 

Därför finns ett omsättningskrav, vilket innebär att du måste spela för x mycket pengar innan du kan göra något uttag från kontot. Det kan exempelvis vara en multipel av insättningen eller bonusbeloppet. Det är inte heller helt säkert att alla spel räknas till detta omsättningskrav, exempelvis kanske det inte går att spela på väldigt säkra odds.