Interaktiv Underhållning

Virituell verklighet eller som det heter på engelska, virtuell reality, förkortas till VR är faktiskt inte en så ny teknik som många tror, det fanns några få produkter på 80-talet men de blev aldrig riktigt något storsäljare. Idag så har vi olika headsets som låter oss nyttja VR tekniken mycket bättre, med datorer som har krafigare processorer och grafikkort. Detta är nog det närmaste till en interaktiv underhållning vi kan komma.

Oculus Rift är den produkt som återupplivade detta koncept men du måste vara stilla tyvärr och tekniken är begränsad. Däremot så kan man få uppleva saker som bilkörning och flygsimulering på en helt ny nivå. HTC VR är nästa maskin som tar det framåt, du kopplar upp två kameror som övervakar ett utrymme du kan röra dig fritt inom och du har tillgång till två hand hållna verktyg för att navigera dina händer.

Så vad är nästa steg? Det skulle nog vara “The Void”. The Void är ett underhållningscenter som använder riktiga fysiska objekt och sedan genom VR teknik så gör man upplever att man r någon annanstans. En enkel svart trä platta kan för dig se ut som en super högteknologisk pekskärm. Du får hålla i olika fysiska objekt som via ditt VR headset ser ut som ett vapen eller annat du kan behöva.