Fifa 17

EA Sports har äntligen tagit sig i kragen och levererat någonting utöver det vanliga. Fifa 17 påminner självfallet om tidigare releaser, men i detta spel finns en påskägg så stort att vi på Cloudball nästan satte i halsen.

Årets release i den välkända fotbollsspelsserien från EA Sports är Fifa 17 och sjutton vilket spel det är! Förutom vanliga uppdateringar av lag och spelartrupper, finjusteringar av spelmotorn och annat smått och gått som tillkommer år till år, erbjuds vi denna gång något alldeles extra. I Fifa 17 har du som spelare möjligheten att spela ett historieläge där du får vara med och följa resan för en ung och talangfull fotbollsspelare och bokstavligt talat ha dennes öde i dina händer.

Du får följa med på en fartfylld och emotionell resa som förhoppningsvis även slutar lyckligt för vårt aspirernade fotbollsproffs. Var med och uplev allt ifrån tunnlarna under diverse olika fotbollsstadios till lagets privata plan mellan matcherna. I princip ingenting exkluderas för dig som spelare.

Personligen hoppas jag verkligen att möjligheterna till att spela historieläget med åtminstone alla lag i Premier League finns tillgängligt. Som stort Chelsea fans så är det det jag ser fram emot mest och jag är rädd att jag annars kommer att behöva unna mig ett par riktiga Chelsea biljetter under den snaraste framtiden, om så ej är fallet.

Onlineläge kvarstår

För de utav er som gått och oroat er om onlineläget utav spelet fortfarande finns kvar så kan vi lugna er direkt. Samma möjligheter kvarstår och det har snarare tillkommit fler saker som ni kommer uppskatta än motsattsen. Möjligheten finns med andra ord fortfarande kvar att tvåla till polarna i andra städer, fast många mil skiljer er åt.

Förboka redan nu

För er som vill vara säkre på att få tag på spelet redan till releasen så rekommenderar vi er varmt att förboka ett exemplar redan nu. Av egen erfarenhet vet jag att det annars kan vara besvärligt att lägga vantarna på spelet under den första veckan eller i värsta fall ännu längre, och vem helt galen sitta och tugga fradga hemma i tv-soffan enbart pga. självförvållad Fifa-abstinens.